Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep

Een pagina van het manuscript.

Het Voynichmanuscript is een mysterieus, geïllustreerd handschrift met een inhoud die voor geen enkel mens te doorgronden is. Hoewel niemand ooit de tekst van het Voynichmanuscript heeft begrepen, heeft het een bepalende rol gespeeld bij enkele ingrijpende gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Volgens Wikipedia is het in de Tweede Wereldoorlog ingezet als wapen door de Graaf van Crypto en wijst het de weg naar de heilige graal. Wikipedia beweert overigens net als Oncyclopedia dat de inhoud van het manuscript door geen mens begrepen is. Dit maakt maar weer eens duidelijk dat Wikipedia een onbetrouwbare kliedermuur is waarop iedere Flapdrol uit Akersloot kan beweren wat hij maar wil.

Het hele artikel...


Dit moet je ook lezen:100 beste dingen om te zeggen in een rechtbank · Analoog · Autist · Babyolie · Blik
Comité voor Puberplagen · De boterham met kaas · Drs. P · Eerste Wereldoorlog · Egypte
Geluid · Goethe · Hoe bouw je een tijdmachine? · Hoe breek je in in een bankkluis?
Hoe word je feministisch? · Huis · Kiwi · Negatieve aardappel · Onderwaterdammen
Osama bin Laden · Prehistorie · Professor W. Druyff · Rotterdam · Tachtigjarige Oorlog
Uitstelgedrag · Voetnoot · Voynichmanuscript · Wijn · Willem-Alexander der Nederlanden

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Twee MI6 agenten observeren een koffiehandelaar.

MI6 is de Britse geheime dienst. (Bron: De Britse overheid) Dit heeft tot gevolg dat veel informatie geheim is. Eigenlijk wilde de Britse regering niet meer loslaten dan de eerste zin van dit artikel, maar met een grote zak geld overtuigende argumentatie bleken enkele insiders toch over te halen het een en het ander te delen.

(By the order of the queen, proceed reading lads.)
Vorige week:
Archeologos.JPG
Er zij archeologie!
~ Andronikos II Archeologos die zijn redevoering ter gelegenheid van de opening van zijn Archeologische Academie aanvat.
En er was archeologie!
~ Andronikos II Archeologos die zijn redevoering ter gelegenheid van de opening van zijn Archeologische Academie afsluit.

Archeologie of Oudheidkunde is een tot wetenschap uitgegroeide ongewone tot onrustbarende belangstelling voor dingen die oud zijn, zich ergens onder bevinden, meestal ondergronds onder de grond, en bij voorkeur gerelateerd zijn aan de mens, of op z'n minst aan levende wezens. Andronikos II Archeologos (Constantinopel, 11 december 1282, ib., 24 mei 1328) was een Oost-Romeins keizer, die een systematisch onderzoek wou naar de niet bovengronds zichtbare overblijfselen van de Griekse geschiedenis, en daarom, ter stimulatie én controle hiervan, de naar zichzelf genoemde "Archeologische Academie" stichtte.

Graaf verder...