Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Guyonfire.jpg
Hij staat in brand, maar wat geeft het?

Sommige dingen gebeuren nu eenmaal, daar kun je weinig aan doen. Soms kun je er ook wel wat aan doen, maar ja, wat geeft het?


Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Ladderklim.GIF

Een ladder is een laagtechnologische constructie, die een levend wezen een route verschaft tussen twee voorheen onverbindbare plaatsen, die zich eender waar in een driedimensionale ruimte kunnen bevinden. De ladder behoort tot de zogeheten "regel-van-drieconstructies", omdat (minstens) één levend wezen twee plaatsen verbindt in een driedimensionale ruimte.

De ladder werd ergens in het begin van de IVde eeuw vóór onze tijdrekening uitgevonden door de Britse Kelt (of Keltische Brit) Derald Aldred, die voor het maken van zijn cider een manier zocht om aan door wormpjes onaangetaste appels te kunnen in appelbomen die te omvangrijk waren om nog geschud te kunnen worden, een van oudsher veel toegepaste oogsttechniek. Het vluchtige karakter van de jaarlijkse appeloogst weerhield deze cidermaker van het uitvinden van de trap, te meer daar in de Keltische woningbouw geen nood was aan dergelijke constructies.

Lees verder...


Vorige week:
DruideFrit.JPG
Als het fritkot staat in brand, is de oorlog weer in 't land.
~ Urbanus van Anus over frit.

"French fries", "Pommes frites", "Frieten", "Chips", "Patat"... wat we al niet hebben moeten aanhoren en aanschouwen als ondeskundige benamingen voor één der weinige zaken die nog door beide landshelften van België gedeeld worden... 't Is Frit, F - R - I - T. Akkoord, 't is een vierletterwoord, maar daar heeft alleen een handjevol Engelstaligen last van. Hoewel de meeste fritonkundigen denken dat de frit pas ontwikkeld werd na de invoering van de patat in Europa, is de versnapering al véél ouder. De Zuidelijke Lage Landen hadden al veel langer een stevige fritreputatie, Maar waarvan bakten zij dan frit? Het antwoord hierop vindt u HIER!