Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep
Blikkkkk.png
Een blik, in trotse vorm.
Even een blik werpen op het werpen van het blik dan maar...
~ Een Drinker over het blik.

Een blik is een voorwerp gemaakt van blik. Het wordt met name gebruikt als blikken (opslagruimte voor inhoud, soms ook blikjes genoemd vanwege hun grootte) of als decoratie voor de gematigde abstracte doch moderne kunstenaar. Het blik is taxonomisch de bastaardzus van de fles en de pot en de kleindochter van het krat.

Het hele Artikel...


Dit moet je ook lezen:

Appeltaart - Azkaban - Balkenendeman - Blik - Cricket - Dag - De Alternatieve Scheppingstheorie Der Oncyclopedia Neerlandica - De situatie in Sovjet Rusland - De Telegraaf - Duitsland (1945-2005) - Eerste Wereldoorlog - Geluid - Geluk - Goethe - Hikneus - Huawei - Hugo Claus - Je hebt twee koeien - Johan Cruijff - Kapitein Overduidelijk - Kiwi - Luik - Het lied van Alex en van Sander - Mieke Maaike - Neushoorn - Piet Huysentruyt - Rita Verdonk - Robin van Persie - Smartlapocratie - Tempeliers - Terrorisme - Tombola - Voynichmanuscript - Weps - Wat geeft het? - Wiel - Wijn - Wikipedia - Wubboïsme - YUI - Zon

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:

GeverfdeHond.jpg
Wat hebben deze beesten lef, geuit door tenenkrommend gekef.
Het geluid dat ik zo veracht, dat het van mij voor altijd verstommen mag.
Zijn aanblik veroorzaakt mijn ogen leed, en het wordt tijd dat hij het weet.
Beter wijkt zijn eigenaar van zijn zij, want zijn einde is nabij.

Daar loopt er een, geknipt en geschoren, nog altijd niet om aan te horen.
In zijn ogen, de blik van een psychopaat, wekt bij mij een diepe haat.
Snuivend en hijgend kijkt het me aan, ik kan hem niet uitstaan.
Terwijl het schijt op mijn tuinpad, heb ik voorgoed genoeg gehad.

Lees verder over dit achterlijke dier...


Vorige week:
ChinesePuzzel.gif

De kubus is, tenminste wanneer hij in de vrije natuur wordt gevonden, de oervorm van de bol: meteen na zijn ontstaan begint hij gelijkmatig te eroderen, om uiteindelijk als bol te eindigen. Kubussen bestaan doorgaans uit elementen wier atoomstructuur eveneens in kubusvorm gerangschikt is.

Een kubus ontmoeten in de vrije natuur is een mijlpaal in een mensenleven, en daarom is het handig wanneer men hem feilloos kan herkennen. Dit gebeurt op een heel eenvoudige wijze: men hoeft alleen na te gaan of zijn oppervlak bestaat uit zes identieke vierkante vlakken, die waar ze elkaar raken, haaks op elkaar staan. Wanneer een kubus nog gedeeltelijk vast zit in de zogenaamde "moedermaterie", dan komt het erop aan om de al zichtbare facetten goed op te meten, en een gereserveerde houding aan te nemen. Wanneer het oppervlak van de kubus uit slechts één vlak bestaat, dan is men te laat ter plekke: de erosie tot bol is al voleind.

Lees verder...