Filmdag 61: na weken filmen is het plotseling voorbij

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.
VVD-leider MegaMark na het mislukken van het overleg

15 mei 2017


Den Haag Precies twee maanden na aankondiging van seizoen 3 van MegaMark zijn de besprekingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks stukgelopen. Aan het begin van de avond maakte Regisseur Schippers bekend dat de partijen het niet eens konden worden over wie de slechterik moest spelen, maar dat ook de reclameblokken en nieuwe kostuums moeilijke onderwerpen waren.

Het moment van de breuk kwam onverwacht. In de loop van de onderhandelingen werd er steeds de nadruk op gelegd dat de partijen over allerlei onderwerpen meningsverschillen hadden. Zo was D66 leider Pechtold het niet eens over zijn superheldennaam Power-Pechtold. En vond Jesse Klaver zijn klavervier maatpak er toch iets te duur eruit zien voor zijn smaak.

Gezamenlijk besluit

Alle onderhandelende partijen onderstrepen dat het een gezamenlijk besluit is om er een punt achter te zetten. Naar verluidt was er op het gebied van wie de slechterik moest gaan spelen vooral een tegenstelling tussen VVD en CDA enerzijds en D66 en GroenLinks aan de andere kant.

Weinig ervaring

Een praktische moeilijkheid daarbij is dat het pas de tweede formatie is waarin de Kamer zelf het script schrijft. Voor seizoen 2 van MegaMark schreef Beatrix zelf altijd het script. Met een van haar bekendste werken natuurlijk Balkenendeman.

Het Script wat uiteindelijk het seizoen MegaMark II tot gevolg had, was de eerste waarin de Kamer zelf de regie had. Maar toen leidde de eerste ronde van besprekingen al tot overeenstemming over een script met VVD en PvdA en was er dus geen sprake van een tussentijdse mislukking.

Waarschijnlijk komt informateur Schippers morgen met haar eindverslag aan de Kamer. Kort daarna is er een debat.

Bronnen[bewerken]