China lanceert eerste vliegende vliegdekschip

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.
Een impressie van een artiest van het vliegdekschip over de stad Guangzhou.

26 april 2017


PEKING - China heeft het eerste vliegende vliegdekschip voorgesteld. Net nu Kim Jong-un druk bezig is om te proberen om al met al een luchtdrukraketje van de grond te krijgen en Trump een waterijsraket op aan het eten is, met de gedachte dat hij met hetzelfde genot en gemak Noord-Korea kan verslaan.

Het nieuwe schip is 315 meter lang en 75 meter breed, heeft een luchtverplaatsing van zowat 70.000 ton en een snelheid van mach 0,6. Het schip is iets groter dan het andere vliegdekschip van China (de ‘Liaoning’) en het zou acht vliegtuigen meer kunnen dragen dan het eerste vliegdekschip, dat 24 gevechtsvliegtuigen en 17 helikopters kan dragen. Het is een unicum dat dit vliegende vliegdekschip zelf vliegtuigen en helikopters al vliegende met zich mee kan dragen op open dek, om deze al vliegende te doen laten opstijgen. Op papier althans, want het stuk techniek is nog niet getest. Er is ruim geïnvesteerd in dit vliegende dekschip en de theorie is ook om dit monster de ruimte in te sturen als Chinese tegenhanger van de USS Enterprise.

Het is nog niet bekend wanneer China het schip in gebruik zal nemen. De eerste letterlijke lancering kwam nog niet echt van de grond omwille van slecht weer - er is permanente smog.

Bronnen[bewerken]