Gebruiker:HungryTiger/Hoe:Bouw je een auto?

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het bouwen van een auto is niet makkelijk, maar wel veel goedkoper dan het kopen van een auto. Bovendien kan je hem helemaal naar wens aanpassen, mits je weet hoe dat moet.

Het ontwerp[bewerken]

Het ontwerp is het belangrijkste deel. Je tekent precies uit wat voor auto je gaat bouwen en hoe groot alles wordt. Vergeet vooral de zitplaatsen niet, en denk aan de ruimte voor die machtig grote motor die je ergens kwijt moet, al was het maar op het dak. Kies ook een materiaal. Meestal gebruikt men voor het bouwen van een auto staal of aluminium, maar waarom neem je bijvoorbeeld geen karton? Het is makkelijk te knippen en te plakken, licht en redelijk stevig...

Het onderstel[bewerken]

Als je ontwerp klaar is, kan je een onderstel gaan bouwen. Het onderstel moet vooral stevig zijn, in de auto passen en gelegenheid geven het gewenste aantal wielen te monteren. Vergeet de wielen niet, die zijn belangrijk. Het onderstel is een van de onderdelen die je beter niet van karton maakt, evenals de wielen. De wielen kunnen voor de rest bijna overal van gemaakt worden. Behalve staal is hout ook een optie. Het onderstel is eigenlijk alleen de basis van de auto, het maakt niet uit als het resultaat zo lelijk als de nacht is aangezien het toch door het carrosserie wordt bedekt.

De carrosserie[bewerken]

De carrosserie is de buitenkant van de auto. Hierbij is het wel van belang dat het er mooi uitziet want elk klein krasje zal worden opgemerkt. Het carrosserie kan je verder overal van maken. Voor de wat snellere auto zijn de racestrepen van vitaal belang, omdat een auto die er niet snel uitziet ook niet snel zal worden.

De motor[bewerken]

Het belangrijkste deel van de auto, de motor. De motor kan men kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om hem zelf te maken. Allereerst moet het type motor gekozen worden.

Verbrandingsmotor[bewerken]

Deze loopt meestal op benzine of diesel, en slechts een van die twee. Sommige lopen ook op gas, wat dan weer handig is voor mensen met een extreem versnelde darmfunctie. Deze motor is moeilijker te maken dan de andere, en wordt dus ten zeerste afgeraden.

Elektromotor[bewerken]

Deze motor is een stuk makkelijker te maken. Je windt wat koperdraad op een spoel en plaatst het om een magnetische as. Vergeet niet te isoleren, of had ik dat eerder moeten zeggen?

Hamsterkrachtmotor[bewerken]

Een hamster in een hamsterrad.

Een hamsterradmotor bestaat uit een aantal aaneengeschakelde hamsterraden met hamsters. Het maken ervan is niet erg moeilijk, maar het verzamelen van voldoende hamsters wel. Een hamster produceert namelijk niet erg veel vermogen. Per pk heb je al snel zeventig a tachtig hamsters nodig. Voor een normale auto wordt minimaal vierduizend hamsterraden aanbevolen.