Gebruiker:HungryTiger/Hoe:Bouw je een auto?

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het bouwen van een auto is niet makkelijk, maar wel veel goedkoper dan het kopen van een auto. Bovendien kan je hem helemaal naar wens aanpassen, mits je weet hoe dat moet.

Het ontwerp[bewerken]

Het ontwerp is het belangrijkste deel. Je tekent precies uit wat voor auto je gaat bouwen en hoe groot alles wordt. Vergeet vooral de zitplaatsen niet, en denk aan de ruimte voor die machtig grote motor die je ergens kwijt moet, al was het maar op het dak. Kies ook een materiaal. Meestal gebruikt men voor het bouwen van een auto staal of aluminium, maar waarom neem je bijvoorbeeld geen karton? Het is makkelijk te knippen en te plakken, licht en redelijk stevig...

Het onderstel[bewerken]

Als je ontwerp klaar is, kan je een onderstel gaan bouwen. Het onderstel moet vooral stevig zijn, in de auto passen en gelegenheid geven het gewenste aantal wielen te monteren. Vergeet de wielen niet, die zijn belangrijk. Het onderstel is een van de onderdelen die je beter niet van karton maakt, evenals de wielen. De wielen kunnen voor de rest bijna overal van gemaakt worden. Behalve staal is hout ook een optie. Het onderstel is eigenlijk alleen de basis van de auto, het maakt niet uit als het resultaat zo lelijk als de nacht is aangezien het toch door het carrosserie wordt bedekt.

De carrosserie[bewerken]

De carrosserie is de buitenkant van de auto. Hierbij is het wel van belang dat het er mooi uitziet want elk klein krasje zal worden opgemerkt. Het carrosserie kan je verder overal van maken. Voor de wat snellere auto zijn de racestrepen van vitaal belang, omdat een auto die er niet snel uitziet ook niet snel zal worden.

De motor[bewerken]

Het belangrijkste deel van de auto, de motor. De motor kan men kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om hem zelf te maken. Men moet wel eerst een type motor kiezen.

Verbrandingsmotor[bewerken]

Deze loopt meestal op benzine of diesel, en slechts een van die twee. Sommige lopen ook op gas, wat dan weer handig is voor mensen met een extreem versnelde darmfunctie. Deze motor is moeilijker te maken dan de andere, en wordt dus ten zeerste afgeraden.

Elektromotor[bewerken]

Deze motor is een stuk makkelijker te maken. Je windt wat koperdraad op een spoel en plaatst het om een magnetische as. Vergeet niet te isoleren, of had ik dat eerder moeten zeggen?

Hamsterkrachtmotor[bewerken]

Een hamster in een hamsterrad.

Een hamsterradmotor bestaat uit een aantal aaneengeschakelde hamsterraden met hamsters. Het maken ervan is niet erg moeilijk, maar het verzamelen van voldoende hamsters wel. Een hamster produceert namelijk niet erg veel vermogen. Per pk heb je al snel zeventig a tachtig hamsters nodig. Voor een normale auto wordt minimaal vierduizend hamsterraden aanbevolen.

Straalmotor[bewerken]

Stevig achter op de auto monteren. Heel erg stevig. Gebruik hierbij ook een kant-en-klaar exemplaar, want niemand zit te wachten op een zelfgebouwde straalmotor die volledig oncontroleerbaar blijkt en een woonwijk in de as legt.

De stoel[bewerken]

Kies gewoon iets dat lekker zit, zoals een luie stoel. Een rolstoel wordt afgeraden, evenals een schommelstoel. Vergeet niet dat gordels verplicht zijn. Maak daarom iets van touw, leer of textiel. Veiligheid boven alles.

Het stuur[bewerken]

Bij voorkeur wordt voor het stuur een rond en plat object genomen. Als er geen ronde of platte objecten zijn kan het reservewiel worden gebruikt. Ook kan men kiezen een stuurknuppel of een joystick. Zorg er wel voor dat je het stuur goed vast maakt, want je wilt niet dat het tijdens een rit plotseling niet meer werkt.

De wielen[bewerken]

Ook de wielen zijn bij voorkeur rond. Ook worden ze bij voorkeur van iets stevigs gemaakt waar dan een opblaasbaar stuk rubber op wordt bevestigd. Goedkoper is om ze van hout te maken, maar dat rijdt wat oncomfortabel.

De bumper[bewerken]

Monteer aan de voor- en achterkant een dik stuk staal. Dit wordt gebruikt om asociale medeweggebruikers, loslopende honden, overstekend vee en voetgangers te rammen. Zorg dus dat dit goed vast zit.

Verlichting[bewerken]

De verlichting dient aan de voorkant wit en aan de achterkant rood te zijn. Verder dient de verlichting vooral erg fel te zijn. Houd wel rekening met de capaciteit van de accu.

Extra veiligheidssystemen[bewerken]

Hoe veilig je rijstijl ook is, er zijn altijd andere weggebruikers die alsnog ongelukken veroorzaken.

Bumperkleverafweersysteem (BKAS)[bewerken]

Bumperklevers zijn van die vervelende types die vlak achter of voor je gaan rijden en dan zichzelf, een passagier of het gehele voertuig aan je auto proberen te lijmen. Het beste wapen hiertegen is de raket. De raket dient in een lanceerbuis aan de bumper gemonteerd te worden, en dan met een schietlont of elektrische ontsteker te worden gekoppeld aan een bedieningspaneel. Doe dit zowel voor als achter, en zorg dat de raketten zwaar genoeg zijn. Goede voorbeelden van raketten zijn de M114 Hellfire en de Panzerschreck.