Ajacied

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Sja, daar heb ik vroeger ook wel een beetje last van gehad.
~ Johan Cruijff over Ajacied
Pff, Ajacied
~ Rotterdammer over Ajacied

Ajacied werd in 1902 ontdekt door Albert Einstein terwijl hij een nieuw kopje aan het ontwikkelen was voor lucifers. De scheikundige processen die hij gebruikte om een beter ontvlambaar luciferkopje te ontwikkelen, waren erg gevoelig voor verstoringen. Albert beging dan ook de fout om eventjes weg te lopen tijdens de chemische reactie (Ajacide) en merkte bij terugkomst in zijn laboratorium dat er weinig van zijn laboratorium over was. Sindsdien is er meteen een verbod gekomen op het maken van Ajacied.

Chemische formule[bewerken]

Het gedrag van de atomen in Ajacied zodra er Handinhandkameradium in het mengsel komt

Ajacied (C1H10) is een zeer onstabiele verbinding die bij het minste of geringste explodeert. Het ontbrandingspunt ligt op -11 K, dit is echt bijzonder koud. Zo koud dat eigenlijk bijna niemand het kan geloven. Ajacied is verder erg ontbrandbaar in combinatie met andere stoffen, zoals Handinhandkameradium of Adodenhagium. Ajacied heeft een bijzondere atoomconfiguratie. Het is opgebouw uit koolstof (C), waterstof (H). Het bijzondere is dat het alle wetten van de scheikunde breekt. Waar koolstof normaliter 4 waterstofatomen aan zich bindt, bindt het nu 10 waterstofatomen aan zich. Dit verklaart ook de hoge explosiviteit. Ajacied heeft een roodachtige kleur als het ontbrand.

Criminaliteit[bewerken]

Ajacied in actie

In de onderwereld is Ajacied een zeer geliefde stof om afrekeningen mee te verrichten. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat Ajacied praktisch niets overlaat van het slachtoffer. Het reageert zo heftig op alles wat het tegenkomt dat zelfs het skelet wordt aangetast. Er gaan geruchten dat men in de onderwereld avonden organiseert om in een Arena te kijken naar een afrekening.

Toepassingen in geneeskunde[bewerken]

Men tracht al enkele jaren Ajacied in de geneeskunde toe te passen. Tot nu toe is er echter weinig concreet bewijs dat Ajacied überhaupt ergens voor zou kunnen dienen, al zijn er wetenschappers die stellen dat Ajacied goed tegen brandend maagzuur zou kunnen werken. Dit geluid begint steeds meer aanhang te krijgen in de wetenschap. Sterker nog: Ajacied zou tegen meerdere ziektes een goede uitwerking kunnen hebben. Er is echter niemand die de gok durft te wagen om een slok Ajacied te nemen. Immers: Een slok Ajacied lost alles op.

Problemen met Ajacied[bewerken]

Ondanks dat Ajacied een erg onstabiele en gevaarlijke stof is klontert het toch erg vaak samen tot één grote, licht ontvlambare massa. Vooral in Amsterdam vindt men op willekeurige plekken veel samengekleefde massa Ajacied. Vooral als Ajacied 'geladen raakt' met een combinatie van Water, Hop, Gist en Gerst, vaak gevonden in populaire dranken als bier. Ajacied heeft vooral dán de neiging om samen te klonteren. Als het dan met vijandelijke moleculen als Adodenhagium of Handinhandkameradium in aanraking komt kunnen er vreselijke rampen ontstaan, zoals de ramp bij Beverwijk

Inmenging in het menselijk lichaam[bewerken]

Sommige mensen gaan zich raar gedragen als ze geïnfecteerd raken met Ajacied

Sommige mensen hebben van kinds af aan al Ajacied in zich zitten, en dat gaat later een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van deze personen. Ze krijgen de vreemde neiging om rood met wit te dragen, hun hersenen ontwikkelen zich langzamer en ze zijn over het algemeen agressiever. Sommige mensen raken zodanig geïnfecteerd dat ze niet meer normaal kunnen functioneren in de samenleving en worden daarom opgenomen in een kamp, waar ze vreemd groepsverdrag vertonen (zie afbeelding). Soms krijgen geïnfecteerden ook de neiging om Hagenaren en Rotterdammers aan te vallen en hun gezichten eens per week rood te verven. Vaak trekt Ajacied op zondag en masse naar één bepaald punt in Nederland.

Zie ook[bewerken]